maanantai 21. joulukuuta 2015

Lukukokemuksia -15 vol.10: Paulo Coelho - Veronika päättää kuolla

Moikka!

Pahoittelut, etten ole pitkään aikaan postannut lukukokemuksia. Syynä yksinkertaisesti se, etten ole saanut blogattua lukemastani mitään järkevää. Nyt olisi kuitenkin vuorossa lyhyt postaus Paulo Coelhon Veronika päättää kuolla (org. 1998/suom. Bazar 2002) -teoksesta.

Veronika on nuori ja kaunis. Hänellä on ystäviä, ihailijoita, vakituinen työ ja rakastava perhe. Jotain kuitenkin puuttuu. Veronika päättää kuolla marraskuun 11. päivän aamuna vuonna 1997. Hän ottaa yliannostuksen unilääkkeitä vain herätäkseen sairaalassa, jossa hänelle kerrotaan, että hänen sydämensä on pahoin vaurioitunut ja että hänellä on vain muutama päivä elinaikaa...

Olin kuullut puhuttavan paljonkin tästä teoksesta ja muutama vuosi sitten näin uuden Hollywood-filmatisoinninkin kyseisestä kirjasta. Tiesin ennalta juonen ja lopetuksenkin, joten se ei yllättänyt, mutta halusin vielä lukeakin tämän kirjan. Olin jo tilaamassa kappaletta Adlibriksestä, mutta löysinkin teoksen porukoideni kirjahyllystä. Taidankin hiljaa upottaa kirjan omaan hyllyyni. Enkä tosiaan pettynyt, en todellakaan. Itse asiassa pidin tästä hyvin paljon. Oltiin tärkeän kysymyksen äärellä. Niin mitä hulluus sitten on? Onko siihen edes yhtä oikeaa vastausta? Vai onko se kaikki ja samalla se ei ole mitään? Ihan yhtä lailla voimme kysyä, mitä normaalius on? Itse antaisin molempiin saman vastauksen.

Hahmoja rakennettiin myös hienosti. Oli mukava syventyä jokaisen heidän tarinaansa erikseen. Minun piti kirjoittaa vielä muutakin, mutta ajatus ei oikein kulje enää tähän aikaan yöstä. Varmaan teistä hyvin monet ovat jo tämän lukeneet, mutta jos ette ole, suosittelen erittäin lämpimästi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti