sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Studio Orfeus vol.2: 4. lähiviikonloppu

Heips!
Uskoisitteko kuvasta, että mennään puolessa välissä joulukuuta?

Joulukuun lähiviikonloppu takana. Oli kyllä taas todella mukava ja eheyttäväkin viikonloppu. Meillä oli tällä kertaa ohjelmassa oikeastaan vain tehtäviä ja niiden läpikäyntiä. Sellaisia niin sanottuja luentokokonaisuuksia ei juuri ollut.

Perjantaina saimme neljä tehtävää omalta ohjaajaltamme, joita sitten sunnuntaina kävimme läpi. Tehtävät koskivat tälläkin kertaa hahmoja, mutta olivat ainakin itselle erittäin hyödyllisiä, sillä Riittämättömässä on muutamakin sivuhahmo, joista tunnen vain pienen pintaraapaisun tai jotka vastaavasti tuntuvat tutuilta, mutta joita olisi syytä vielä syventää ja inhimillistää lisää. Keksiä ehkä historiaa ja sellaista. 

Lauantaina meillä oli kirjailijavieraana Saara Henriksson. Hänen kanssaan kävimme läpi eri vaiheita editointiprosessissa. Teimme kohtausluetteloa yms. Ja itse asiassa sivusimme myös hahmoja. Meitä neuvottiin tekemään ikään kuin hahmokartta ja tarkastelemaan eri hahmojen välisiä suhteita tarkemmin. Keksin siinä erään asian, jolla syventää kahden hahmon suhdetta ja muutenkin näitä hahmoja. Vähän niin kuin yhteistä historiaa, muttei sitten kuitenkaan. Ainakin se tuntuu vielä ihan hyvältä idealta.

Sunnuntaina tsekkasimme tosiaan perjantaina saadut tehtävät. En kaikkia ehtinyt tehdä loppuun, mutta ensi viikko onkin pyhitetty lähes kokonaan näiden tekemiselle, sillä tekemistä tosiaan riittää. Muutama asia avautui päählön "vihollisista" tässä viikonlopun kuluessa. Ja aika monesta hahmosta. Sain myös palautetta, että eräs juonenkäänne ei välttämättä ole paras mahdollinen, joten se menee vähän uusiksi. Murhasin yhden sivuhenkilön - tämän murhauttamisen oli tarkoitus toimia katalysoivana tapahtumana päählön juonikaaren etenemiselle, mutta ehkä se hahmo kannattaisikin säästää. Saisin samalla todennäköisesti syvennettyä yhtä vihamiehistä, ainakin luulisin näin. Loppupuoliskoa täytyy tosiaan korjata siltä osin aika paljon.

Niin ja vielä loppuun: sain tiistai-iltana automaattihylsyn WSOY:lta. Se lyttäsi aika alas. Olin ehkä odottanut jotain kommenttia heiltäkin Tammen jälkeen, mutta näin nyt kävi. Ja heilläkin meni vastaamiseen tasan kuusi viikkoa, jota ihmettelen kovin. Pistää miettimään, että onko käsiksessä enemmänkin jotain pielessä vai eikö aihe vain miellytä. Joka tapauksessa ohjaajani sanoi, että voisin saman tien tehdä kaikki viikonloppuna saadut tehtävät myös Addiktion osalta, jos saisin vielä lisää vivahteikkuutta ja sävyjä käsikirjoitukseen, se saattaisi ehkä hieman auttaa. 
En uskalla näiden perusteella kauheasti Otavaltakaan odottaa, mutta mistäs sitä tietää. Ajattelin kuitenkin tehdä tehtävät ensin loppuun Riittämättömän kanssa ja tarttua Addiktioon sitten viimeistään sen jälkeen, kun Otavakin on ehtinyt vastata. Jostain täytyisi löytää aikaa myös ennakkotehtävien tekemiselle. Hassua. Tänä vuonna käyn pelkästään Oriveden koulutusta ja siltikin tuntuu, että vapaa-aika jää kummallisen vähälle. Olen sentään aina yhden, kaksi vapaapäivää ehtinyt pitää välillä, se on jo sata kertaa enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Pieni flunssakin iski viikonloppuna, mutta ei anneta sen hidastaa. :)

2 kommenttia:

  1. Ikävä kuulla hylsystä! Onneksi on vielä muita kustantamoja. Loppujen lopuksi yksi kylsy riittää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Jos Otavallekaan ei kelpaa, niin ehkä mulla on jopa mahdollisuus editoida Addiktiosta vieläkin parempi - jos vaikka sen jälkeen tärppäisi jostain :)

      Poista