torstai 28. tammikuuta 2016

Lukukokemuksia -16 vol.2: Gayle Forman - Jos vielä jään

Ciao!

Tosiaan, seuraava luettu kirja lukulistalta on Gayle Formanin Jos vielä jään (org. If I Stay/WSOY, 2009). Nettitestin minulle suosittelema.

Rakkaus musiikkiin saattoi Mian ja Adamin yhteen, mutta nyt se uhkaa myös myös erottaa heidät. Mia on päättänyt pyrkiä lukion jälkeen arvostettuun Juilliardin musiikkiakatemiaan, mutta jos hän pääsisi sisään, joutuisi hän muuttamaan kauas Adamista, jonka bändi on juuri tekemässä läpimurtoa kotikaupungissaan. 

Sitten eräänä lumisena aamuna Mia lähtee ajelulle perheensä kanssa ja yhdessä ohikiitävässä hetkessä mikään ei ole enää ennallaan. Mia joutuukin tekemään päätöksen, jossa ei ole enää kyse pelkästä tulevaisuudesta Adamin kanssa, vaan koko hänen elämästään.

Tämän kirjan kanssa kävi vähän sillä tavalla, että luin tätä aika pätkittäin, vaikka kirja ei tosiaan ole paksuimmasta päästä. Sen vuoksi en saanut tarinasta myöskään yhtä yhtenäistä kuvaa, kun ehdin unohtaa puolet tauon aikana. Jokin tuntui itselle tökkivän kielessä tai kerronnassa, enkä päässyt samalla tavalla sukeltamaan tarinaan kuin joihinkin muihin olen päässyt. Ehkä se oli suomennoksen vika tai sitten kerrontatyyli vain oli niin erilainen, sillä tässä tapauksessa jouduttiin pelaamaan erittäin paljon takaumilla ja (mielestäni ainakin) jokseenkin selittelyllä, koska esim. perus dialogi ei ollut mahdollista.

Toisaalta muutenkin keskittyminen lukemiseen on ollut aika nollissa vähän aikaa. Stressi verottaa keskittymistä ja uppoutumista vähän joka osa-alueelta, myös editoinnista, jota suren kovin. Pitäisi päästä taas niskanpäälle ja saada hommia eteenpäin. Sain tänään kuitenkin jotain aikaiseksi, palailen postaamaan siitäkin varmasti pian!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti