tiistai 19. tammikuuta 2016

Studio Orfeus vol.2: 5. lähiviikonloppu

Heips!

Viime viikonloppuna meitä oli huomattavasti vähemmän paikalla, mutta se ei tahtia hidastanut. 

Tällä kertaa saimme vinkkejä moneen pieneen asiaan, hiomiskierroksella tarkistettaviin juttuihin. Tai miksei jo aikaisemminkin. Kävimme nimittäin läpi maailman rakentamista, tarinan elävämmäksi tekemistä esimerkiksi ympäristökuvauksilla ja muilla tällaisilla. Itse syyllistyn liiankin usein siihen, että ensimmäisessä raakaversiossa ympäristökuvaus, detaljit yms jäävät erittäin niukoiksi, kun haluan saada ensin jonkinlaisen raakileen juonesta ja tarinasta paperille. Minun on helpompi hahmottaa tarinaa, jos jonkinlainen versio on luettavissa silmien edessä mahdollisimman pian. Korjailen sitten mieluummin useamman kierroksen kuin suunnittelisin ja hioisin viimeisen päälle pään sisällä.

Tuli myös puheeksi, että kannattaisiko Riittämättömän aikaväliä pidentää ihan reilustikin. Tällä hetkellä tarina käsittää lyhyen ajanjakson noin syyskuusta joulukuuhun. Se tuntui aluksi järkevältä ratkaisulta, mutta muutamakin asia tapahtuu ehkä liiankin ripeällä tahdilla, milloin aikavälin pidentämisestä olisi tosiaan hyötyä. Samalla väliin saisi taas lisää tavaraa ja tarinaa syvennettyä sitä kautta. Se kylläkin tarkoittaa lisää työtä ihan kunnolla. Ja kyllä - myös tähän käsikirjoitukseen tulee sittenkin kirjoittaa paljon lisää, vaikka kuvittelin toisin, haha.

Hieman kuitenkin huolettaa edessä oleva työmäärä. Addiktioonkaan en ole kunnolla kajonnut vieläkään, odotan edelleen Otavan vastausta (tekosyy, tekosyy, tekosyy...), mutta pääasiassa syy on ollut kyllä ennakkotehtävien hiomisessa. Yritän tällä viikolla saada ne postiin, vihdoin ja viimein. Laitoin tehtävät hetkeksi sivuun, mutta totesin tässä, etten uskalla kyllä enää isoja korjauksia lähteä tekemään. Kaikki varmasti muistavat ainakin yhden koetilanteen, jossa ovat viime hetkellä vaihtaneet/korjanneet vastauksen väärin ja se ensimmäinen, joka sitten pyyhittiin pois, olisikin ollut oikein. En halua tehdä sitä virhettä näiden kanssa. Mutta toisaalta kyllä aivan varmasti kiroan sitten, että miksen korjannut sitä ja tätä, jos en sitä pääsykoekutsua saa.

P.S. Anteeksi pieni hiljaiselo, olen ollut sekä kipeänä että erittäin kiireinen/stressi on painanut päälle, mutta lupaan korjata asian taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti