lauantai 2. tammikuuta 2016

Vuosi vaihtui - missä mennään?

Hejsan!
Hyvää uutta vuotta!

Uusi vuosi, uudet kujeet? Ei tällä kertaa. Jatkan edelleen samojen projektien parissa ja painin edelleen samojen, tuskaisten ongelmien kanssa.

Riittämätön on ollut pienellä tauolla ja on vielä muutaman viikon. Tai no, miten sen tauon nyt ottaa - periaatteessa tauolla, mutta juuri tänään seikkailin kolmisen tuntia kyseenalaisilla foorumeilla tarkistelemassa faktoja ja etsimässä tietoa erääseen käsikirjoitukseen liittyvään asiaan. Löysin onneksi vihdoin, mitä etsin ja vähän muutakin! Täytyy korjata pari juttua käsikirjoituksesta, ehkä hieman pidentää aikaväliä, kun marraskuussa ei täällä ainakaan satanut vielä lunta ollenkaan (viimeisessä kohtauksessa sataa ensilumi - taiteilijan vapaudet? Ehkä, mutta pidempi aikaväli auttaa muutenkin käsikirjoitusta).

Pienoisnäytelmistä valitsin sen farssimaisen, joka on ehkä sittenkin mustahko komedia. Sitä olen editoinut jonkun verran - palautteen kanssa ja ilman - ja on se pikkuisen ainakin parantunut ja syventynyt. Siihen täytyisikin uppoutua nyt pariksi viikoksi niin syvälle, etteivät keuhkot täyty enää hapella (ah, nämä vertauskuvani...), sillä kohta se pitää laittaa jo postiin muiden tehtävien kanssa. Sen jälkeen tuskainen, parin kuukauden odotus ja toivo siitä, että pääsykoekutsu sattuisi omalle kohdalle. Mutta sen aika on sitten.

Addiktionkaan kanssa en ole nyt tehnyt enempää töitä, vaan olen keskittynyt ennakkotehtäviin. Pian nuo ensimmäiset ovatkin pois alta ja pääsen romaanikässäreiden pariin ihan täysillä taas. Mielessä ideoita on kuitenkin pyöritelty. Otavan suunnalta ei ole vieläkään kuulunut mitään, mutta eihän tässä sitä kolmea kuukautta (sivuilla lukee 1-3kk, Tammella ja WSOYlla 6kk, jota hieman ihmettelen) ole vielä mennytkään. Jos vastausta ei siinä ajassa kuulu, niin ajattelin kyllä varmuuden vuoksi kysellä sen jälkeen perään, ihan vain, että saisin edes sitten suoran "Ei kiitos" -vastauksen. Toki nämä pyhät saattavat vastausaikaa jonkun verran pitkittää muutenkin.

...näiden lisäksi olen kuluttanut aikaani turhuuksiin. Haaveillut työpöydästä, Shakespearen yhdeksän kirjaisesta näytelmäkokoelmasta, stressittömästä keväästä, nopeasta oppimisesta ja lisätunneista päivässä. Sellaista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti