maanantai 29. helmikuuta 2016

Uutta näkökulmaa Addiktioon (arvostelupalvelu)

Moikkis!
Palaute antoi taas paljon pohdittavaa.

Minulle kävi tuossa viikko sitten niinkin onnekkaasti, että ehdin ilmoittautua vapaaehtoiseksi uuden arvostelupalvelun kokeiluun. Vastineeksi toivottiin palautetta itse palvelusta. Sain siis ilmaisen ja aika kattavankin palautteen Addiktiosta, joka toi mukanaan taas paljon pohdittavaa.

Sain palautetta sekä suoraan käsikirjoitukseen että melkein kymmenen sivun koonnin palautteesta, kustantamoehdotuksia, kirja- ja elokuvaehdotuksia kirjoittamisen tueksi.. Vähän kaikkea. Väittäisin, että voisin jatkossakin testata arvostelupalveluita, jos vain rahapussi antaa myöten.

Sain sekä korjausehdotuksia että positiivista palautetta. Korjausehdotuksia oli niin kieleen, hahmojen syventämiseen, ympäristön kuvailuun kuin rakenteeseen. Ympäristön kuvauksesta joudutaan minulle mainitsemaan aina, mutta siksi siihen varmasti tulisikin kiinnittää huomiota. Osa palautteesta oli ristiriidassa joidenkin toisten ihmisten palautteen kanssa, mutta osassa oli samaa. Ja varsinkin niitä asioita aion varmastikin työstää.

Yhden henkilöhahmon voisin mahdollisesti esitellä aikaisemmin. Puhuin täällä muutama postaus sitten Addiktion alkupuolen jännitteestä ja ehkä tällä siirrolla voisin vaikuttaa siihen. Myös ensimmäiseen lukuun voisi panostaa vielä hieman enemmän, alkuhan on aika suuressa osassa siinä, tuleeko kirja koskaan luetuksi. Tilanne on toimiva, sitä ei ole kukaan kritisoinut, mutta taas tulisi tehdä niitä pieniä viilauksia, joilla koukuttaa lukija vieläkin paremmin. En ole myöskään kuvannut hahmojen ulkonäköä melkeinpä yhtään, ehkä muutaman yksityiskohdan voisin kustakin mainita. Mutten halua lähteä sillekään linjalle, että kuvaan heidät tarkkaan eikä lukijan mielikuvitukselle jää yhtään tilaa. Tähän kastiin sopisi myös se yksi korjausehdotus, jota mietin aikaisemmin. Ja tätä varten täytyisi keksiä, mikä on eräälle sivuhahmolle tärkeä asia. Yksityiskohtia. Niitä siis lisää.

Vaikka korjausehdotuksia oli paljon, yleisesti käsikirjoituksessa nähtiin potentiaalia paljonkin, josta olen toki otettu. Ja mielestäni nämä kommentit auttoivat eteenpäin. Kommentteja oli paljon niin itse käsikirjoitustiedostossa että sitten yhteenvetoliuskoissa. En voi varmaankaan vielä sanoa kenen tai mikä arvostelupalvelu on kyseessä, sillä homma on tietääkseni vielä kesken, mutta tämän kokemuksen perusteella voisin ylipäätään kyllä suositella arvostelupalveluja. Toki niissäkin on varmasti eroja, eikä minulla ole kokemusta kuin tästä yhdestä, mutta kuitenkin.

Nyt tekisi tietenkin hirveästi mieli paneutua taas Addiktioon. Onhan tässä pidetty jo nelisen kuukautta taukoa, korjasin yksi päivä hieman ensimmäistä lukua ja tuntui kuin olisin nähnyt käsikirjoitukseni aivan uusin silmin. Luulen kuitenkin, että hetki on vielä odotettava, sillä Riittämättömän kanssa on kaikki vielä pahasti kesken. Ehkä sitten, kun Riittämätönkin on pienessä taukovaiheessa. Tai mahdollisesti kesällä, silloin luulisi olevan aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti