maanantai 28. maaliskuuta 2016

Addiktion korjauslista + uusi nuortenromaanikilpailu

Tsau!
Korson yö.

Olen jonkun aikaa tässä sulatellut niitä Addiktion palautteita. Välillä keskellä yötä on taas pitänyt naputella korjausehdotuksia kännykän muistioon. Tarina elää alitajunnassa, vaikka nyt ovat monet muut asiat etusijalla (kuten kouluhaut ja toinen romaanikäsikirjoitus). Löysinpä tuossa taas uuden nuortenromaanikilpailunkin, johon ajattelin ehkä Riittämättömällä osallistua, jos ehdin saattaa käsikirjoituksen lähetyskuntoon deadlineen mennessä. Aikaa tuntuu olevan paljon, mutta äkkiä se surahtaa ohi, kun tähän väliin sattuu paljon muutakin.

Tekisi niin hirveästi mieli yrittää korjata Addiktiota tauon jälkeen, mutta juuri nyt ei päivän tunnit tosiaan riitä. Hiljaista suunnitelmaa olen kuitenkin tehnyt. Ensimmäinen luku tulee ainakin olemaan suurennuslasin alla, sillä tein siihen niitä viime hetken muutoksia ennen lähettämistä. Nyt kannattaisi varmasti pohtia, ovatko ne sen arvoisia, että ansaitsevat jäädä. Ensimmäiset virkkeet ajattelin laittaa uusiksi. Nyt hypätään suoraan asiaan ja tilanteeseen, mutta ensimmäisiin lauseisiin saisi varmasti ladattua vieläkin enemmän. Turhaan ei sanota, että ne on valittava tarkoin.

Tällä hetkellä yhden hahmon esittely tapahtuu vähän ehkä "helpolla" tavalla, jota ajattelin säätää. Jotain korsomaisempaa kuin nykyinen keino, koska se on ehkä jo vähän liian - noh, helppo. Ei välttämättä niin uskottavakaan, vaikka paljon saatetaankin antaa anteeksi. Jos nyt olen tehnyt maalaukseen pohjavärit, aion vielä hieman varjostaa ja säätää sävyjä.

Mietin myös alun osalta yhdenlaista ympyrän sulkemista hahmon tekojen kautta, mutten ole siitä aivan varma. Jättääkö ennen alkua tapahtunut pimentoon täysin, vai vihjatako pienesti yhden hahmon kautta? Tällä hetkellä se on tarkoituksella pimennossa, koin, ettei se ollut oleellista tietoa tarinan kannalta, koska aiheesta saa tietoa pitkin käsikirjoitusta muutenkin, mutta voisin kokeilla erilaista lähestymistapaa. En halua tehdä mitään kohtausta "näin tapahtui ennen lukua 1", mutta pienen vihjeen voisin ehkä kylvää.

P.S. Minun tekisi hirveästi mieli kirjoittaa lisää tarinaa ympärille siihenkin kohtaukseen, jonka tein ennakkotehtäviin, mutta ne päivän tunnit eivät edelleenkään nyt riitä. Varsinkin, kun täytyisi seuraavat pääsykoekirjat äkkiä hakea kirjastosta, että ehtisi edes vilkaista niitä ennen kokeita. Myös lastenkirjaproggiksen suunnittelukahvit täytyy sopia johonkin väliin! Hassua, elelen melkein nyt jo kuin freelancer, mutta euroakaan ei tule mistään vielä palkkioita. Jos tulee koskaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti