sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Studio Orfeus vol.2: 7. lähiviikonloppu + lastenkirjaproggistelua

Heij!
Sinkkubanaaneja Oriveden S-marketissa!

Maaliskuun lähiviikonloppu takana päin. Oli tapansa mukaan rento meininki ja viihdyin paremmin kuin hyvin - en olisi tahtonut lähteä kotiin ollenkaan. Taaskaan. En muista kertaakaan, jolloin en olisi ajatellut, että voisin jäädä opistolle vielä vaikka viikoksi.

Kävimme läpi kerronnan eri tasoja ja kuinka tutkia omaa käsikirjoitusta siltä osin. Usein puhutaan monitasoisuudesta ja siitä, ettei tarinassa vaikka ole tarpeeksi erilaisia tasoja, niin nyt oli sen asian opettelun vuoro. Omasta tekstistäni mielestäni löytyy useampaa tasoa, mutta silmäiltyäni Riittämätöntä tarkemmin mieleen iski ajatus, että joitain juttuja voisi vielä korostaa. Ehkä jokin muukin asia voisi läpäistä kaikki hahmot eri variaatioilla. Tutkikaamme tätä siis enemmän. Ja rauhassa. Ajattelin jossain vaiheessa tarkistaa myös Addiktion tältä osalta, vaikkakin siinä ehkä jonkin asteinen monitasoisuus toteutuu tässä vaiheessa Riittämätöntä paremmin (tällä ei tietenkään ole mitään tekemistä sen kanssa, että Riittämätön on vielä superkesken).

Kirjoitimme myös tarinan tarinan sisään. Omastani vedin jo superluokan kriisit, tuntui, että se nyt meni ihan poskelleen. Ja loppuosa menikin, myönnettäköön - saimme ainakin hyvät naurut luokassa - mutta oli siinä sitten myös jotain, mitä voisi hyödyntää itse käsikirjoituksessakin. Muutenkin tämän viikonlopun aihe avasi itselle enemmän tarinasta. Tuntui tulevan juuri oikeaan aikaan. Sain taas enemmän työkaluja, mutta valitettavasti joudun luultavasti pitämään parin viikon tauon ensi viikosta lähtien, sillä tiedossa on lisää ennakkotehtäviä, joiden tekemiseen on viime kertaisia 10 kertaa vähemmän aikaa. Huomenna tulisi kuitenkin vielä tehdä uusi draamakurssin tehtävä pois alta.

P.S. Lastenkirjaproggis edistyy jo nyt ajatustasolla! Kaivelin vanhoja tekstikansioitani ja sieltä jostain kuuden vuoden takaa löytyi parikin ihan varteenotettavaa ideaa, joista työparini jo ehti ihastua toiseen. Tarinassa olisi paljon hiottavaa, terävöitettävää ja ihan uudestaankin pohdittavaa, mutta pohjaidea ei olisi mielestäni yhtään hullumpi lastenromaani ja olisi luultavasti hauska kuvitettavakin. Alan olla vain enemmän innoissani tästäkin projektista! Lisävaihtoehtoja on tietysti hyvä vielä miettiä. Ja jos oikein innostumme, mikään ei tietenkään estä meitä luomasta montaakin juttua. :)

2 kommenttia:

  1. Mitä tuo tarina tarinan sisällä tarkkaan ottaen tarkoittaa? Oon varmaan jäänyt nyt jostain paitsi kun en oo ihan varma. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä se oli vain sellainen tehtävä, että kirjoitetaan ikään kuin pienoiskoossa koko romaanin idea esim. jonkun romaanin hahmon kertomaksi tarinaksi. :)

      Poista