torstai 14. huhtikuuta 2016

Palautevyöry (Riittämätön)

Hejsan!
Riittämätön.

Sain tänään vihdoin kunnon palautevyöryn ohjaajaltani - siis koko loppukässäristä. Joukossa oli niin hyvin onnistuineita kuin heikompia kohtia. Yleisesti parhaiten olin onnistunut dialogissa, mutta myös päähenkilön sisäisissä monologeissa oli paljon kehuja. Siltikin mukaan oli lipsahtanut myös varmaan puolen liuskallisen mittaisia, punattuja selittelyosuuksia (luulin jo hetken, että ne olisivat vihdoinkin historiaa!). Selittelyt on onneksi helppo pyyhkiä pois ja korvata uudella materiaalilla.

Toiseksi viimeisen luvun olin vähän tuota, *köhköh* suoraan sanoen kussut. En koko lukua, oli siellä hyvääkin, mutta kohtaus, johon olin yrittänyt ujuttaa sivuhenkilöiden kaarien lopetuksia, asioiden selviämistä, oli lähes kokonaan punattu. Oikeastaan vain tämän suuressa osassa olevan sivuhahmon, jota tällä kierroksella sain syvennettyä ja kehitettyä oikein hienosti (siitä oli suuri plussa!), oli tummattu, eli siis ne osat olivat hyviä. Sainkin vinkin, että keskittyisin tässä kohtauksessa vain tämän hahmon ja päählön tarinan lopetukseen ja siirtäisin muiden hahmojen käsittelyt muualle. Olin valitettavan tietoinen, että tässä kohtauksessa on ihan liikaa tavaraa, mutta taisin täällä jo aikaisemmin kertoakin, että tämän kanssa on ongelmia. En vieläkään oikein tiedä, mihin kohtaan sijoittaa sotkujen selviämisiä luontevasti, kun käsikirjoitus on kuitenkin jokseenkin muuttunut loppupuolelta. Paljon - oikeastaan enemmän - on tullut kuitenkin hyvää, joten tämä linja kyllä pysyy.

Lyhyesti täytyisi siis saada luonteva kehitysprosessi näkyviin näillä muillakin kuin kahdella, kolmella hahmolla. Nyt se tökkii, katkeilee, ei mahdu käsikirjoituksen sivuille. Täytyisi vähän vielä pilkkoa palasiksi ja muurata umpeen uudelleen.

Töitä siis tiedossa tälläkin saralla. Yritänkin nyt viikonloppuna keskittyä editointiin ja käsikirjoituksen työstämiseen ja jätän pääsykokeisiin lukemiset ensi viikkoon (olen aika hyvässä vauhdissa kuitenkin ottaen huomioon, että lähdin liikkeelle supermyöhään). Onhan huomenna taas lähtö Orivedelle!

2 kommenttia:

 1. Ou nou, täällä täti luki, että ai pääsykokeisiin lukeminen nyt jää. Mutta elämä on valintoja ...
  Ehkä löytyy tapa tehdä molempia rinnakkain?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää tosiaan vähän säätää aikatauluja. Viikonloppu oli aika tiivis, lauantaina oli 9h päivä + iltatehtävät, niin siinä ei jäänyt aikaa pääsykoekirjoille, vaikka nappasinkin ne mukaan.

   Poista