sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Riittämätön - kakkosversio purkissa

Moi!
Kahvilla tästä keväästä selvitään!

...ja varmaankin tuhat uutta versiota vielä tulossa.

Miten sitten niin? Riittämättömän kanssa vedetään todellakin tällaisella kollaasitekniikalla. Toisen koulun ennakkotehtävät on nyt lähetetty ja kolmannen koulun pääsykoekirjoja odottelen saapuvaksi lähikirjastooni, joten hetken on taas aikaa keskittyä käsikirjoituksiin. Isot linjat on nyt paikattu ja korjattu ja teksti lähetetty arvioitavaksi. 

Se ei kuitenkaan tarkoita, että muutokset olisivat vielä lukkoon lyötyjä tai etteivät monetkin elementit voisi syventyä edelleen. Salapoliisijuonenkäänne on poistettu ja korvattu uudella, mutta paljon on todellakin kesken. Keksin loppua kohden uusia juttuja, joista ei ole mainintaa aikaisemmin käsikirjoituksessa ollenkaan ja niitä täytyisi tosiaan pohjustaa. Lisäksi on monta asiaa, jotka eivät ole vielä ennättäneet käsikirjoituksen sivuille laisinkaan, sillä olen keskittynyt isojen linjojen korjailuun. Jo tässä vaiheessa totean, että tosiaan parempi näin. Ihmisten välisten suhteiden kuvailu on se, mihin haluan keskittyä ja mitä haluan tässäkin painottaa - ensimmäisessä versiossa olin vähän hakoteillä, mutta ei se mitään. Nykyään asia on helppo korjata.

Toiseksi viimeisen luvun kanssa minulla oli - ja on edelleen - ongelmia. Sivuhahmojen asioiden täytyisi osalti ainakin ratketa ja selvitä, mutten saa kaikkea mahtumaan samaan lukuun/kohtaukseen, eikä se ole välttämättä järkevääkään. Tarvitsen tiettyjä elementtejä sillaksi viimeiseen kohtaukseen ja niiden pohjalta lähdin korjailemaan, mutta pienemmissä osissa olevien sivuhahmojen roolit jäivät harmillisen vähäisiksi lopussa. Lisäksi noin kolme lukua ennen tätä "lopun suvanto-/draamalukua" on loppukliimaksia kohti menemistä + itse loppukliimaksi (tai sellaiseksi tapahtumaksi kategorisoitava ainakin), niin ennen niitäkään ei kannata asioita varmaankaan paljoa ratkoa, sillä muuten homma ei toimi. 
Hieman siis myös rakenteellisia ongelmia - mitä siis teen? Ei vielä mitään hajua. 
Hahmottelin jotain, mutta tuota kohtaa tulee varmasti viilata vielä tuhat kertaa. Mietin myös uusien lukujen kirjoittamista väliin, mutta en tiedä, miten saisin ne järkevästi lomittain ilman, että viimeisen luvun teho katoaa (ajallisesti puhutaan samasta illasta ja minusta on tunnelmallisestikin tärkeää, että viimeinen luku on samaa iltaa).

Hyvin kesken siis vielä. Ja paljon on edelleen lisättävää, mutta korjailen ensin mielellään pahimmat mokat pois alta (odottelen siis jonkin aikaa varmaan palautettakin). Jos ehdin, hahmottelen samalla ehkä uutta materiaalia syventämään tärkeää sivuhahmoa, joka on edelleen jäänyt sivuun toisen hahmon ottaessa isompaa roolia. Täytyisi kuitenkin myös pikaisesti tarttua niihin pääsykoekirjoihin, sillä tässä ei ole kauheasti enää aikaa lukea ja olen todellakin myöhään liikkeellä.

P.S. Keskiviikkona on myös tiedossa lisää palautetta Addiktiosta, sillä sovin tapaavani vanhan lukion äidinkielen opettajani silloin. Jännityksellä odotan, mitä on tiedossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti