tiistai 12. huhtikuuta 2016

Teatteria, teatteria, (nukke)teatteria?

Moikka!
Torstaina ehdin kuitenkin Kansallisteatteriin katsomaan Molièren Luulosairaan!

Viikko on mennyt lähinnä pääsykokeisiin päntätessä. Keskittymiskyvyssä olisi parantamisen varaa, sillä ajatus lipsuu aika tehokkaasti keskeneräisiin käsikirjoituksiin, editointiin ja uusiin mahdollisiin työstettäviin projekteihin. 

Aihealue kiinnostaa kyllä paljon, mutta tuntuu, että kaikki mahdollinen pakkautuu nyt tähän kevääseen. Ja samalla kaipuu teatterin lavalle syvenee syvenemistään. Mietin lähes päivittäin, että palaisin samaan harrastajateatteriin, jossa kului nuoruudesta sellaiset seitsemän vuotta (viime keväänä kaipuuta oli hetken helpottamassa tarinateatteri). Mutta ainakaan juuri nyt aika ei riitä. Jos ei koulupaikkaa syksyksi irtoa, niin sitten tämä voisikin olla mahdollista.

Pääsykoekirjat herättivät myös uuden kiinnostuksen kohteen: nukketeatteri. Muutama vuosi sitten mietinkin hetken, jos olisin lähtenyt Turkuun opiskelemaan nukketeatteria (siellä oli silloin ainakin ihan joku opintolinja nukketeatterille tai sen ohjaamiselle tms, en muista tarkemmin!), mutta se sitten jäi. Nyt lähinnä pohdinkin, kuinka nukketeatteria kirjoitetaan. Varmasti pohja on sama kuin muussakin draamassa, mutta olettaisin äkkiseltään, että sillekin on olemassa omia niksejä! En ole vielä ehtinyt ottaa selvää, mutta tätäkin tahtoisin kokeilla. Viimeisin draamatehtävä käsitti pienoisdraaman synopsiksen kirjoittamisen ja yritinkin sitten ideoida nukketeatteria. Jos joku siellä ruudun takana tietää asiasta tarkemmin, heittäkää ihmeessä kommenttia!

Tänä viikonloppuna on taas Orivesi-viikonloppu. Sen ajattelin pitää vapaana pääsykoepänttäämisestä ja keskittyä käsikirjoituksen kanssa työskentelyyn. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti