sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Inspistä Euroviisuista?

Tsau!
Runousoppi alkaa todellakin olla jo hanskassa
Onko teille selvää, mitä mikäkin termi tässä merkitsee?

Tällä kertaa minulla ei hirveästi ole uutisia, edelleen nenä aika tiukasti pääsykoekirjoissa mennään, mutta lukemiseen mm. eilen kyllästyttyäni annoin itselleni hetken aikaa tutkailla Riittämätöntä valkoviinilasillisen kera. Todella hitaasti edetään, mutta kuitenkin edetään. Hahmo, kenen kanssa minulla on viime aikoina ollut kaikkein eniten vaikeuksia, alkaa pikkuhiljaa sittenkin rakentua! Pienistä säikeistä, pikkuruisista pisteistä, mutta merkkejä silti syntyy. 

Tuntuu, että alan vihdoin päästä sisälle hahmoon. Muutaman hahmon kanssa se on ollut liiankin helppoa, sitä on vain heittäydytty täysillä sisään miltei sekunnissa, mutta tämän kyseisen hahmon kanssa on ollut vaikeampaa. Teatterissa satuin saamaan yleensä rooleja, joiden sisälle minulla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia päästä. Löysin samaistuttavia asioita helposti, ymmärsin reagointitavat, mutta käsikirjoitusten kanssa on aina ollut varsinkin se yksi haastava hahmo, josta ei jostain syystä saa otetta. Eikä sille haasteelle tunnu yleensä löytyvän edes syytä. Usein olen ollut jopa yllättynyt, että juuri kyseinen hahmo on ollut vaikea, koska sattumoisin kyse on muutamaankin otteeseen ollut ns. "helpohkosta" hahmosta. Sellaisesta, joiden ajatuksiin pääsemisessä ei kuvittelisi olevan ongelmia. Mutta silti niitä on.

Niin epäilyttävältä kuin se saattaa kuulostaakin (nyt kyllä valitsin aivan väärän sanan), niin tällä kertaa Euroviisut pökkäsivät minua eteenpäin. Äkkiä aivoissa vain välähti ja musiikki, tietyt kappaleet ja artistit auttoivat avaamaan pariakin hahmoa. Tällä kertaa Ruotsin ollessa isäntämaa, paikkansa sai mm. Abba. Ja siitä lähti pidempikin kohtaus liikkeelle.

Viime aikoina myös toinen käsikirjoituksessa esiintyvä elementti on saanut huomiota mediassa ja eksyinkin muutamaa artikkelia lukemaan. Kirjoitin aikaisemmin tällä viikolla kohtauksenraakileen, johon sain idean edellisessä postauksessa mainitsemani henkilökohtaisen palautteen aikana. Mielestäni se toimi ihan hyvin, mutta viilaamisen varaa (ja mahdollisesti vielä jatkettavaakin) löytyy. Myös tämä kohtaus rakentaa ensisijassa tätä Riittämättömän "vaikeaa" hahmoa eteenpäin. Jotain on sittenkin saatu aikaiseksi, vaikka pahalta näytti!

2 kommenttia:

  1. Tuollaiset vaikeat hahmot ovat varmaan usein niitä mieleenpainuvimpia sitten aikanaan valmiissa tekstissä.

    VastaaPoista