tiistai 28. kesäkuuta 2016

Jotain muuta kuin Poseidoneja - uusi romaani-idea!

Hei!
Sieltä sellainen saapui taas.

Riittämätöntä pitäisi editoida urakalla, Addiktiokin pitäisi vihdoin saattaa finaaliin. Mitä tekee tämä mieli? Kehittää uuden kässäri-idean sillä välin, kun muiden kanssa ollaan ahtaalla! Ja minä vastaanotan sen ilomielin, joskin pienin varauksin. Missä editointi-into, missä?

Pikainen työnimi saattaisi olla "Merenpoika", mutta jos tästä koskaan tulee mitään, niin tämä nimi tälle ei tosiaan jää - tietääkseni samalla nimellä kulkevia teoksia onkin jo. Jokin bloginimi ja oma nimitys suunnitelmalle täytyy kuitenkin olla, että pysyy kartalla, mistä niistä kymmenestä keskeneräisestä kyhäelmästä on kyse, joten olkoon tämä se.

Tällä hetkellä ajatusta lämmittää tragedia. Pojasta, joka jättää taakseen jotain, jota ei sittenkään olisi halunnut ja vastaanottaa jotain, jota ei olisi sittenkään pitänyt. Turvapaikasta, joka on ensin unelmaa, mutta muuttuu painajaiseksi? Ehkä. Valinnasta, jonka piti olla pelkkä valinta vaihtoehtoineen, mutta paljastuukin lopulta pakolliseksi - ainoaksi mahdollisuudeksi, jos sitä mahdollisuudeksi voi silloin enää kutsua.

Kliseiden viidakko kompastuttaa matkalla? Se yritetään kiertää, mutta toki niitä kliseitäkin varmasti joukkoon eksyy, Omalla tyylillä vaan, ainakin yritetään! Sanaakaan ei ole vielä tekstitiedostossa, mutta merenneito liittyy asioihin jollain tasolla. Ei kun varaamaan kirjastosta tuhat ja yksi merenneidoista ja muista vesimyyteistä kertovaa kirjallisuutta sitten vaan. :) Mutten haluaisi liiaksikaan turvautua näihin myytteihin, pienet mausteet ovat kyllä tervetulleita.

2 kommenttia:

  1. En tiedä, miten laajoja nuo aiemmat tekstisi ovat, mutta voisiko ajatella, että tuo uusi idea olisi samalla sivujuoni johonkin noista aiemmista? Joskus yllättävät ideat voivat olla yhdessä hyvä kokonaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan kelpo ehdotus, mutta luulen, ettei tämä oikein istu mihinkään aiempaan, sillä aiemmat kässärini ovat 99% realismia ja pysyvät tiukasti niillä linjoilla. Uusi idea on jo tyyliltään ihan erilainen, mitä olen aikaisemmin yrittänyt väkertää, joten antaisin sille mieluusti ihan uuden pohjan.

      Poista