sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Etenee (Merenpoika)

Ciao!
Syksyinen kardemummakahvi.

Pari viikkoa tämän vuoden ensimmäisestä Orfeus-viikonlopusta kulunut. Itse raakaversiota en ole kirjoittanut eteenpäin paljoa, mutta kaikkea muuta on pohdittu. Eniten varmastikin henkilöhahmoja, joista saimme tehtävän myös ohjaajalta. Pääsin pienesti apuopeilemaan, sillä ohjaajamme unohti postittaa tehtävät ennen ulkomaille lähtöään ja sain ne lyhyenä tekstiviestinä puhelimeen, josta sitten muovasin laajemmat tehtävänannot apukysymyksineen muillekin. Toivottavasti kuitenkin niin, että vastaavat alkuperäistä tarkoitustaan.

Olen pohtinut Merenpojan henkilöhahmojen historiaa, motiiveja, luonteita ja olemuksia muutenkin. Tällä hetkellä kaarti näyttää aika synkeältä, mutta miten se toimii, sen näkee varmasti vain testaamalla. Myös lisää yksityiskohtia on keksitty ja jotkin asiat ovat selkeytyneet mielessä pikkuhiljaa. Viime yönä noin kello neljän aikaan naputtelin mahdollisen aloituskappaleen, prologin tai ehkä vain takauman, mutta mielestäni tästä olisi ehkä hyvä lähteäkin liikkeelle. Tekstin seassa oli kyllä myös kohtia, jotka luultavasti joutavat roskiin, mutta homma kirkastui aivosolukossa kuitenkin. Isä/poika -suhde alkaa elää.

Työnimi myös muuttui. En laita sitä tänne, ettette kohta mene tekstien kanssa sotkuun, mutta ainakin omasta mielestä se on huomattavasti parempi kuin tämä, jolla lähdin liikkeelle. Ehkä se jopa jää pysyvästi paikalleen. 

P.S. Tilasin myös H.C. Andersenin "Satuja" -kokoelman (Gummerus) Adlibriksesta, jossa oli myös Pieni merenneito, mutta jouduin jokseenkin pettymään: loppua oli muunneltu, tarina ei ollut se aito ja alkuperäinen, jossa merenneito muuttuu lopussa vaahdoksi. Tässä se kohosi jonnekin ilmattarien luo, en tiedä, oliko yritelty pehmennellä lapsille loppua vai mikä oli syy. Jos joku tietää, mistä saisin haltuuni varmasti ihan alkuperäisen version (mieluiten juuri suomeksi, sillä tahtoisin kiinnittää huomiota myös kielenkäyttöön), saa vinkata! Antikvariaattien sivuilta löysin joitain versioita, mutten ole vielä keksinyt, kuinka voisin varmistua, ovatko ne varmasti niitä raakoja alkuperäisversioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti