keskiviikko 12. lokakuuta 2016

Studio Orfeus 3 - ensimmäinen lähiviikonloppu

Moikka!
Syksyinen opisto kutsui taas!

Tosiaan, kuten voinette huomata, tässä kävi nyt näin. Vielä yksi vuosi Orivedellä. Sekä uuden, että vanhojen käsikirjoitusten kanssa.

Viime viikonloppuna oli siis ensimmäinen lähiviikonloppu uuden ryhmän kanssa. Yllätyin erittäin positiivisesti! Olen oikeastaan ainoa nuoriso-osastoa edustava tällä kertaa, mutta se ei haittaa ollenkaan. Lisäksi mukana useampikin draamaa kirjoittava, josta innostuin oitis. Ehkä on jotain, mitä voisin heiltäkin oppia.

Riittämätön ei ole edennyt vieläkään. Olen siitä hitusen huolissani, kuten tapaani kuuluu, mutta pohdimme ohjaajani kanssa, että ehkä on parempikin suunnata huomio hetkeksi muihin käsikirjoituksiin. Kenties uuden tarinan solmujen selvittämisprosessissa selkenevät myös vanhan sotkut? Uusi nimi on kuitenkin mahdollisesti keksitty. Ainakin siinä olisi jotain ideaa.

Merenpoika sen sijaan on edennyt, ainakin jonkin verran. Sain viikonloppuna jo paremman kuvan, mitä olen rakentamassa. Kirjoitin uuden kohtauksenkin lauantai-iltana. Sen lisäksi sain Orfeus-kaverilta tehtäväksi väkertää synopsiksen, jonka sitten teinkin yhdessä illassa ja samalla yllätin itseni. Mikä taitavan synopsiksen rakentamisessa olikaan ollut niin vaikeaa pääsykokeissa, kun nyt siihen meni vain muutama tunti? Okei, ehkä tämä oli aavistuksen helpompaa, sillä olin pyöritellyt maailmaa ja kohtauksia päässäni jo pari kuukautta, kun taas kokeissa kaikki piti repäistä kolmessa tunnissa tyhjästä.

Juoneenkin eksyi aavistus Kalevalaa, mutta se ei varmaankaan haittaa. Oikeastaan enemmänkin tukee kokonaisuutta. Satumaailma tarttui minuun ja kiskaisi mennessään, realismin rooli näyttäisi jäävän todella vähäiseksi. Mutta sekään ei oikeastaan haittaa. Minun oli tarkoitus rakentaa realismin puolelle sivujuoni, jonka piti olla suuremmassakin osassa, mutta katsellaan. Ehkä jotain pientä, joka tukee muuta tarinaa. Välähdyksiä, muistoja, takaumia. Luulen kuitenkin, että keskityn ensin pääjuoneen ja tarinaan, maailmaan ja henkilöihin. Jostain pitää aloittaa.

Innolla kohti uutta vuotta! Ja pian julkaistaan uudet ennakkotehtävätkin. Sitten on taas lisää, minkä kimpussa väkertää. Jos vaikka tällä kertaa osaisin aikatauluttaa.

2 kommenttia:

 1. Oriveden viikonlopuista on aina kiva lukea. Olisi mielenkiintoista osallistua, mutta nyt ei riitä aika tai energia. Ehkä joku vuosi ja joku kesäkurssi.

  Sulla taitaa olla nyt aika monta projektia kesken, onnea niiden kaikkien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja todellakin suosittelen, jos aika yms riittää jossain kohti! Kesäkurssit ovat myös ihan mukavia, opisto on ainakin omasta mielestäni oikein ihana kesäpäivinä. Ja muiden kirjoittavien ihmisten tapaaminen ja tarnoiden jakaminen on itselle eräs tärkeimmistä syistä, miksi viihdyn. :)

   Poista