tiistai 29. marraskuuta 2016

Ennakkotehtäviä ja editointia

Heips!
Kävin myös viikonloppuna leffassa!

En ole hetkeen koskenut Merenpojan raakaversioon. Itse asiassa ajattelin sen tällä viikolla lukea rauhassa läpi, tutkia, pohdiskella ja sulatella. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettenkö olisi tehnyt Studio Orfeukseen liittyviä tehtäviä ja kokeillut kirjoittaa jo lisää materiaalia! Mutta painotan sanaa "kokeillut", sillä en tiedä, tuleeko mikään kohtauksista sellaisenaan käsikirjoitukseen. Ehkä tutkin sitä tällä viikolla?

Jotain olen oikeastikin saanut aikaan: nimittäin ennakkotehtävistä yhden, esseen taideteoksesta. Se sujui huomattavasti paremmin kuin viime vuonna, jolloin minulla oli aika suuriakin vaikeuksia sen suhteen. Painotin kirjoitusprosessissa eri asioita, tarkemmin ottaen niitä, mitä painotin 2 vuotta sitten. Viime vuonna olin jostain syystä tyystin hakoteillä, sillä kyseessä ei oikein taida olla mikään lukioessee, tänä vuonna siis paremmin taas!

Kävin myös katsomassa Selma Vilhusen käsikirjoittaman ja ohjaaman elokuvan "Tyttö nimeltä Varpu". Kyllä se taitaa olla niin, että ostan kyseisen elokuvan myös tuonne hyllyyn. Suosittelen ehdottomasti!

Olen myös pohdiskellut Riittämättömän kohtaloa. Edelleen lopetusta tulisi korjailla, mutta olen jokseenkin hukassa. Toisaalta, en ole sitä ehtinyt hetkeen kunnolla tarkastellakaan. En ole varma, saanko tekstiä korjatuksi nuortenromaanikilpailun deadlineen mennessä, mutta jos käy niin ikävästi, ettei se valmistu aikataulussa, voin kuitenkin hyvillä mielin keskittyä tähän uuteen käsikirjoitukseeni. Kuten ohjaajani sanoi, saattaa olla, että Merenpojan editointi- ja rakennusprosessi avaa jotain myös edellisten käsikirjoitusten osalta - saattaa olla, että jotain naksahtaa paikoilleen ja osaankin korjata tekstit myöhemmin. Pieni osa minusta haluaisi saada Riittämättömän kilpailukuntoon, mutta voi olla, että ennakkotehtävien ja uuden käsikirjoituksen kanssa saattaa olla jo liikaa päällekkäisyyksiä. Täytyy tunnustella. Haluaisin kuitenkin antaa 120% niille asioille, joita päätän tehdä.

P.S. Viime lähiviikonlopulla meillä oli Oriveden opistolla myös open mic -tapahtuma! Esitin siellä mm. lanu-kesäkurssilla kirjoittamaani draamaa sekä kahviräppiä. Ja ehkä pikkuisen pätkän uudesta käsikirjoituksestanikin... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti