keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Helsingin Kirjamessut 2016 + ennakkotehtävät

Heips!
Kirjamessujen esityssatoa. Eikä tässä ole edes kaikki, mitä kävin katsomassa.
1. Salla Simukka, 2. Jaana Kapari-Jatta, 3. Tuukka ja Olga Temonen, 4. Jari Sillanpää, 5. Juha Jyrkäs, Tuomas Saloranta, J.S. Meresmaa, 6. Elina Pitkäkangas, 7. Miika Nousiainen, 8. Kristo Salminen ja Anna Viitala, 9. Jani Toivola, 10. Jaakko Hämeen-Anttila, 11. Antti Alanen, 12. Tapio Hakanen, Taru Tujunen ja Noora Al-Ani.

Tosiaan, pahoittelen kännikkäkamerani laatua. Monestakaan kuvasta ei juuri saa selvää. Olin siis messuilla kaikkina neljänä päivänä. Mukaan tarttui niin uusia tuttavuuksia kuin vanhojakin, tietoa, ystävien tapaamisia vahingossa ja suunnitellusti, sekä aika kasa kirjoja. En tänä vuonna tajunnut tehdä muistiinpanoja, enkä kirjata Bloggeriin ylös heti kotiin tultua haastatteluiden sisältöä sen tarkemmin, joten niistä minulla ei nyt ole hirveästi raportoitavaa. 

Kävin näiden lisäksi mm. katsomassa myös luennon elokuvakäsikirjoittamisesta, johon kuului etukäteen valittujen ehdokkaiden elokuva-/tv-sarjan idean esittely perinteiseen tapaan: eli siis 2min aikaa esitellä mahd. tuotantotiimille idea (mukaan mahtui niin esityksiä kuin perussynopsiksia), ja sitten tuotantotiimi kommentoi lyhyesti, lähteekö mukaan ja esittää mahdollisesti muutaman lisäkysymyksen. Siihen on hyvä valmistautua, jos haluaa alalle. Pohjalla saattaa olla monen vuodenkin työ, uurastus ja pohtiminen ja työnjäljet ja lupaus siitä, mitä olisi tulossa, pitää todellakin mahduttaa siihen kahteen minuuttiin ja tehdä vaikutus.

Muunmuassa nämä tarttuivat mukaan! 
Nyt löysin todennäköisesti alkuperäisen (ainakin lähemmäs) version Pienestä merenneidosta).

Myös ennakkotehtävien parissa puurtaminen alkoi eilen. Käytin n. 6h pienoisnäytelmän raakaversion tekemiseen vain todetakseni, että 12 liuskaan nähden siinä tapahtuu ihan liikaa. Draama eivätkä kohtaukset ehdi kunnolla elää, vaan kaikki katkeaa lyhyen mitan vuoksi tavallaan aina kesken ja hypätään jo seuraavaan. No, ainakin on kokeiltu. Uusia versioita ja raakaversioita ideoista vain kehiin taas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti