tiistai 15. marraskuuta 2016

Kokonaisuus hahmottuu (Merenpoika)

Hei!

Olen pitänyt pienoisnäytelmistä taukoja, jättänyt ne hetkeksi hautumaan ja pohdiskellut ehkä alitajuisesti vielä uusia ideoita. Se tarkoittaa kuitenkin myös sitä, että panokset on pistetty Merenpoikaan. Käsikirjoitus on lähtenyt muotoutumaan kokonaisuudeksi, tarina alkaa löytää pikkuhiljaa muotoaan, vaikka paljon välistä puuttuukin.

Tämän käsikirjoituksen kanssa toimin niin, että alussa lähdin vain kokoamaan erillisiä kohtauksia ja palasia yhteen tiedostoon. Tässä jokin aika sitten tein 2 liuskan synopsiksen, joka on ehkä vähän tarkempi, mitä yleensä kaipaillaan. Ideointi- ja muistiinpanotiedosto oli tietysti vielä sitten erikseen (ja on edelleen). Yhtenä yönä mieleen välähti aloitusidea ja kokeilinkin, kannattaisiko tarinan lähteä kenties tästä liikkeelle - alku oli ollut harvinaisen pimennossa, sillä yleensä lähden aina siitä perinteisesti liikkeele. Toistaiseksi tämä aloitus on pidetty ja sitä vasten olen lähtenyt kokoamaan!

Olen sijoittanut valmiita palasia lähes synopsiksen mukaiseen järjestykseen, numeroinut lukuja ja tunnustellut, mihin väliin tarvitaan aineistoa ja mitkä kohdat leikkautuvat jo nyt ihan mukavasti. Keskivaiheilta puuttuu todella paljon materiaalia, mutta alusta n. 30-50 liuskaa on aika lailla järjestyksessä, joskin jotkin luvut ovat jääneet kovin lyhyiksi. En kuitenkaan yhdistäisi niitä edellisiin tai seuraaviin lukuihin, mielestäni ne eivät toimisi siten. Ehkä tämän tarinan on tarkoitus olla välähdyksellinen?

Olemme myös Studio Orfeuksessa saaneet muutamankin tehtävän tässä näiden viikkojen aikana. Henkilöhahmoja on tarkasteltu hieman lähemminkin - minulla on taas (yllättäen) erään hahmon kanssa vaikeuksia tämän käsikirjoituksen kanssa. Kliseisyys ja ominaisuuksien tarpeellisuus pohdituttavat. Minkä kaltaisen hahmon lopulta tarvitsisin tukemaan tätä tarinaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti