maanantai 21. marraskuuta 2016

Studio Orfeus 3 - 2. lähiviikonloppu + raakaversion valmistuminen (Merenpoika)

Ciao!
Käsikirjoituksen tunnelmaa.

Viime viikko mentiin lähes täysin käsikirjoituksen maailmassa. Ja viikonloppuna oli vihdoin toinen kolmannen vuosikurssin Orfeus-lähiviikonloppu! Suruksemme ryhmästämme oli poistunut kaksi jäsentä, mutta porskuttelemme sitten pienemmällä porukalla eteenpäin.

Kävimme läpi juoneen ja teemaan liittyviä juttuja. Rakentelimme juonikarttaa, pohdimme analogioita ja etsimme käsikirjoituksistamme teemaa tai aloimme pohtia, mikä se saattaisi olla ja rakentaa teosta niiden pohjalta. Sain palautetta, että nykyisen käsikirjoituksen kanssa ollaan heti vahvemmalla pohjalla tämän suhteen kuin edellisten! Tällä kertaa melkein aloinkin rakentaa teostani teeman 
pohjalta.

Ja arvatkaa, mitä viime viikolla ennen lähiviikonloppua tapahtui? Raakaversioni valmistui!
Tiistai-torstai välillä kirjoitin sellaiset 10h/päivä lähes putkeen. Selkä sitten lievästi kipeytyikin viikonloppuna luennoilla istuessa, sillä työskentelen lähinnä yksiöni sohvalla läppäri sylissä (ei se ergonomisin työpiste). Mutta oli sen arvoista, kyllä! Paljon työtä on kuitenkin vielä edessä.
Vitsailinkin viikonloppuna, että jos vertaisin tekstiäni johonkin upeaan kuvataiteelliseen tuotokseen, olisi tämä raakaversio suunnitelmassa se ensimmäinen tikku-ukko. Minulla on synopsikseen kirjoitettua pääjuonta seuraava teksti, mutta sivujuonia täytyisi syventää ja rakentaa ja pohjustaa samoin kuin henkilöitä. Ja hupsista, realismin rooli jäi todella pieneksi. Sitä kuitenkin tarvitaan mukaan, joten sen puolen kanssa on myös tehtävä töitä, että palaset loksahtavat paikoilleen ja muodostavat ymmärrettävän kokonaisuuden.

Kuitenkin, vaikka hyvin alussa ollaan, raakaversiota kirjoittaessa selkeni itselle monta asiaa ja keksin myös uusia, tarkentavia juttuja! Minulla on pohja. Toivon, että perustukset ovat mallillaan ja voin rauhassa rakentaa lisää uutta. 

Viikonlopun fiilistelyä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti