torstai 8. joulukuuta 2016

Kässäripalaute (Merenpoika)

Moikka!
Innostuin piirtelemään!

Viime viikon torstaina luin Merenpojan läpi. Korjasin muutaman kirjoitusvirheen ja vain sulattelin tekstiä mielessäni. Mitään kovin suuria ongelmia en vielä löytänyt, mutta niidenkin aika varmasti tulee, sillä eihän teksti ole lähellekään valmista!

Viikonloppuna sain tehtyä myös toisen ennakkotehtävän! Mielestäni sekin on huomattavasti onnistuneempi yritelmä kuin viime vuonna, mutta tsekkaillaan nyt rauhassa. Muuten vietinkin viikonloppuna ansaittua vapaata ja yritin rentoutua, askartelinkin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen! Yllättävän hauskaa touhua, pitäisi varmaan kokeilla useamminkin.

Sain myös Studio Orfeukseen liittyvistä tehtävistä hyvää palautetta. Muunmuassa motivoinnit ovat kohdillaan, sanoman ja teeman löytymisestä ja lukitsemisesta tässä vaiheessa lisäpisteet kotiin (ehkä juuri tässä on aikaisempien käsikirjoitusteni ongelma?). Dramaturgiatajuni kasvaa, jes! Toivottavasti kasvaa jatkossakin!

Eilen sain koko Merenpojasta palautteen ohjaajaltamme. Punaista ei montaa kertaa näkynyt, mutta suurempia kysymyksiä on kuitenkin pohdittavana, suurin on varmasti, että minkä ikäisille teos olisi suunnattu? 
Käsikirjoitus ei taida sopia ihan lapsille, mutta nuorille meininki saattaisi olla jo liian helppoa, ehkä vähän lapsellista. Lapsilukija taas ei välttämättä pysy kaikessa mukana tai voi olla vähän karua settiä. Toivoin vastauksen putkahtavan jostain, kunhan raakaversio olisi paketissa, joko minun tai ohjaajani sen keksivän, mutta ei. Kysymys on entistä suurempi. En haluaisi kauheasti "pehmittää" tarinaa herkimpiä lapsilukijoita varten, mutta pidän nimenomaan jutun sadunomaisuudesta ja tietynlaisesta naiiviudesta, joka ei välttämättä sovi nuortenkirjaan. Nuorille on satuja, aikuisillekin, mutta kyseisen tarinan meininki on aika, no, ei ehkä enää tarpeeksi haastavaa nuorille. Tulisiko minun siis hankaloittaa matkaa, luoda vielä enemmän sävyjä, nostaa leveleitä? Ja onnistuisiko se? Tukisiko se tätä, mitä olen nyt saanut aikaan? En tiedä. En tosiaan.

Huomenna on suuntana taas Orivesi. Toivon mukaan sieltä tarttuisi mukaan vastaus jos toinenkin, apua, tukea ja voimaa matkata eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti