tiistai 14. maaliskuuta 2017

Studio Orfeus 3 - 6. lähiviikonloppu

Moi!
Suokaa anteeksi, näytön olisi toki voinut putsata.

Tämän lähärin aiheena oli muistot. Muistaminen, varhaisimmat lapsuusmuistot, alitajuiset, tiedostamattomat muistot, jotka saattavat vaikuttaa henkilöhahmojen käytökseen...kaikki semmoinen.

Tein tätä taas nyt etupäässä Addiktion osalta. Tuntui, että äkkiä löysinkin paljon uutta eräästä sivuhenkilöstä, joka ei ole kaikkein suurimmassa osassa käsikirjoituksessa ja joka on jonkin aikaa jo tuntunut aika yksiulotteiselta. Äkkiä koko olemus ja henkilön sisäinen maailma avautui jollain tavoin uudessa valossa ja varmasti hyödynnän näitä muistoja ja lapsuudesta löytyneitä luonteenpiirteitä hahmon rakentamisessa jatkossa. Myös muista henkilöistä löysin asioita, joita todennäköisesti aion käyttää, mutta ne olivat jo alun perin olleetkin jo vähän selkeämpiä.

Saimme 12 liuskaa tehtäviä, jotka auttavat varmasti helpostikin syventämään hahmoja. Oli lapsuuden leikeistä kysymyksiä, rakkaista ja karmeimmista pakoista, implisiittisiä ja eksplisiittisiä muistoja... lista jatkuu. Jotenkin koin nämä nyt todella hyödyllisiksi juuri käsikirjoituksen tässä vaiheessa, kun maailma on muutenkin avautunut itselle ihan uudella tavalla. Sainkin kommentin, että olen tässä versiossa löytänyt tarinamaailmaan jonkin uuden kulman. Jes.

Ja tätä tehtävälistaa tulen varmasti hyödyntämään myös jatkossa muiden käsikirjoitusten kohdalla. Sen verran paljon auttoi.

Laitoin eilen viimeiset luvut arvioitavaksi Moodleen. Nyt vain sitten odotellaan. Huomenna julkaistaan yhden koulun ennakkotehtävät, joita aineistosta riippuen teen sitten taas vuorokauden tai hikihatussa kolme viikkoa. Keksin myös hakea vielä yhteen kouluun, jonka tehtävät olivat tuntuneet ikäviltä kaksi vuotta sitten ja olin jo hetkeksi hylännyt ajatuksen tästä koulusta, mutta kävin kuitenkin viime yönä ennakkotehtävät kurkkaamassa. Ne osoittautuivatkin tänä vuonna todella hauskoiksi ja mielekkäiksi tehdä! Sain tehtyä niistä jo ensimmäiset versiot kahdessatoista tunnissa, joista kahdeksan autuaasti nukuin. Toki niissä on vielä pohdittavaa ja korjattavaa, mutta nämä olivat sen verran yksinkertaisia, ettei tarvinnut tuskailla ja hermostua ja väännellä ja käännellä ideoita loputtomiin. Tasokin hakijoiden suhteen saattaa tietysti nyt olla sitten korkeampi. Tämä kuitenkin saattaa luvata hyvää, sillä viime vuonna toisen koulun tehtävät tein todellakin lähes vuorokaudessa, otin suuria riskejä, mutta pääsin lähemmäs unelmieni koulupaikkaa kuin vielä kertaakaan korkeakoulujen hauissa. Ja jos ennakkotehtävät tuntuvat hirvittävän vaikeilta, on pääsykokeissakin sitten luultavasti hankalempaa, jos sinne saakka edes pääsee.

Nyt jatkan kuitenkin hyvillä mielin hakuprosessia. Ehkä kolmen viikon kuluttua on taas palautetta saatu Addiktiostakin ja pääsen hakulomakkeiden jälkeen suoraan käsikirjoituksen kimppuun.

P.S. Aloin myös viime viikolla työstää nuorten minisarjaa. Lähinnä treenaukseksi ennakkotehtäviä ja pääsykokeita varten, mutta jos se lähteekin vetämään ja innostun enemmän, en estele. Kirjoitin myös sadun Kariston kuvakirjakilpailuun tässä palautteita odotellessa ja vähän laululyriikkaa. Onneksi projektit eivät lopu kesken!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti