perjantai 28. huhtikuuta 2017

Neljännet ennakkotehtävät + kilpailujuttuja

Heipsis!
Kävin tällä viikolla koittavien synttäreiden kunniaksi katsastamassa Kansallisteatterin Rikhard III. Loistavaa, loistavaa!

Addiktio odottelee edelleen palautetta. Sen sijaan kaikenlaista muuta kirjoittamiseen liittyvää on kyllä touhuttu enemmän kuin tarpeeksi! Sain viime viikolla tiedon, etten tullut valituksi yksiin pääsykokeisiin. Harmittaa vähän, muttei niin paljoa, mitä olin odottanut. Minulla oli pieni aavistus, etteivät tehtävät tuohon kouluun menneet ihan toivotulla tavalla. Ja pieni osa minusta on ehkä hieman helpottunutkin, en olisi välttämättä jaksanut kolmia viikon pääsykokeita kaiken muun ohella.

Tuloksia odottelen kuitenkin vielä kahdesta korkeakoulusta. Sekä Kriittisestä korkeakoulusta, pistin viime hetkellä paperit vetämään varmuuden vuoksi vielä sinnekin, ehdin juuri ja juuri. Varavaihtoehtoja on ihan hyvä olla.

Ehti juuri ja juuri postiin!

Osallistuin myös vihdoin lähiobiisikilpailuun, jonka deadline on 30.4. Sain tehtyä uuden, vähän paremman lähiöbiisin (joka sekään ei varmasti ole ihan timanttia) ja pistettyä menemään. Voittajabiisistä tehdään ihan kunnon biisi Spotifyhin ja esitetään Taiteiden yössä. En oikeastaan odota voittavani, biisintekotaitoja minulla ei juuri ole, mutta hauskaa oli. Laululyriikka sinällään kiinnostaa, mutten ole siinä kovin harjaantunut enkä koskaan kunnolla opetellut. Ehkä joskus?

Myös Kariston kuvakirjakilpailun (deadline 15.5.) satu potkaistiin eteenpäin! Pienesti sitä hioin, mutta se sai riittää. Kilpailun tulokset julkaistaan elokuun alussa, joten jännitettävää on sitten koko kesä. Kilpailuun saivat kuitenkin osallistua myös jo julkaisseet kirjailijat, joten saattaa olla, että voitto menee ammattilaiselle. Mutta jos ei sijaa tai sopparia tartu mukaan Karistolta, uskaltaisin ajatella, että voisin laittaa sadun muuallekin kierrokselle. Sen verran tyytyväinen olen, yllättynytkin ehkä. Löysin itsestäni sadun myötä taas uusia, piilossa olleita puolia, joita mielellään toisin enemmänkin esille.

Postia postin perään!

Hyvillä mielin kuitenkin kohti loppukevättä. Ilmeni, että meillä on yksi ylimääräinenkin Orfeus-viikonloppu toukokuussa, jolloin suurimman osan tunneista tulee pitämään muuan kirjailijavieras. Synopsikset ja rankinta editointia vaativat kohdat tulisi pistää 15.5. mennessä sähköpostiin. En vielä tiedä, mitä kohtia valitsen, mutta luultavasti aika avainasemassa olevia kohtauksia. Uuden synopsiksenkin voisin väkertää. En tiedä, olisiko minulle kauheasti iloa koko tarinaa ajatellen valita pelkkiä miljöökuvauksia, vaikka tiedänkin, että niissä olisi petrattavaa. Katsellaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti