sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Addiktio kirjoitettu puhtaaksi!

Heipsis vaan!
Nyt se on tehty! Ohi. Mutta vain tämä kierros.

Huhhuh. Yli kuukauden päivät siinä meni. Mutta nyt Addiktio on kokonaisuudessaan "pinosta editoitu", eli kirjoitettu puhtaaksi. Tein siis korjaukset paperiversioon ja kirjoitin koko käsikirjoituksen puhtaaksi kokonaan uuteen, tyhjään tiedostoon.

Lähinnä matkasta tippui sanoja, liikaa toistoa, yksittäisiä lauseita. Yritin yksinkertaistaa joitain kohtia, jotka oli kirjoitettu hieman liian mutkikkaasti ja epäselvästi. Lisäisin myös seuraavaa kierrosta varten pieniä juttuja, lähinnä sivuhenkilöiden reaktioita yhteen tärkeään kysymykseen, jota käsikirjoituksessani pyöritellään. Nähtäväksi jää, alleviivasinko liian paksulla tussilla asiaa viimeiseen lukuun, meneekö jo selittelyksi. Mutta kokeilin. Lueskelen käsikirjoituksen tässä lähipäivinä läpi ja korjaan mahdolliset tällä kierroksella ilmenneet kirjoitusvirheet. Täytyisi myös kirkastaa temaattisia asioita, lähinnä tuota kysymystä, tuoda sitä esille erilaisissa tilanteissa, mutta mielellään alleviivaamatta liikaa. Se tuntuu olevan haastavaa, yritän kuitenkin parhaani.

Meillä on elokuussa vielä yksi Orfeus-viikonloppu, jolloin saamme loppupalautteet käsikirjoituksesta. Asetinkin itselleni elo-syyskuulle deadlinen, jolloin ajattelin yrittää lähettää Addiktion taas kustantamokierrokselle. Toivoisin ehtiväni siihen, mutta jos loppupalautteessa ilmenee isompia korjattavia asioita, taistelen hätäilypuoltani vastaan ja odotan, kunnes saan tekstin kuntoon. En halua toistaa virhettä, jonka tein edellisellä kerralla, eli lähettää keskeneräistä käsikirjoitusta matkaan ja saada nyrkistä naamaan. Toki elin siinä uskossa, että se oli niin valmis kuin mihin sen pystyisin yksin saattamaan ja kaksi vuotta sitten se ehkä sitä olikin. Olen kuitenkin taas oppinut lisää, saanut enemmän etäisyyttä aiheeseen ja uutta näkökulmaa maailmaan näin ihmisenäkin (toivottavasti ainakin). Kaksi vuotta on ehditty taas kasvaa ja kehittyä, joten käsikirjoituksen tulisi olla myös sen mukainen. Onhan se jo jokaista virkettä myöten remontoitu, mutta yritän saada tasot kohdilleen ja syvyyttä niin paljon, kuin pystyn sille tänä vuonna antamaan. Työtä, työtä, mutta ei editointia kukaan tietääkseni ole leikiksi kutsunutkaan, haha.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti