lauantai 3. kesäkuuta 2017

Lyhärijuttuja ja puhtaaksi kirjoittamista

Ciao!
"Vellamon tytär" -lyhärin kuvailua Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailuun.
(kuvaamisen aikaan ulkona oli n. 12 astetta lämmintä, hyrrrr!)

Tämä viikko on ollut kiireinen. Ei ehkä niin, miten alunperin toivoin, mutta mukavaa on silti ollut. Kuvasimme lauantaina ja keskiviikkona kirjoittamaani lyhytelokuvaa Baltic Herring -nimiseen lyhytelokuvakilpailuun, jonka deadline on sunnuntaina. Saimme materiaalin kuvattua, enää on edessä leikkauksen säätöä, äänitysten lisäämistä ja englanninkielisen synopsiksen teko. Yksityiskohtia ja muuta toimintaa putoili käsikirjoituksesta matkalla jonkun verran, sillä huomasimme, ettei niitä tarvittu. Esimerkiksi loppukohtaukseen olisi tullut halaus, mutta myös projektin ohjaajana viimeinen sana oli minulla. Tajusin, että koska olemme tehneet muun lyhärin hyvin pienillä eleillä (pienikin näkyy kuvassa äärimmäisen hyvin, toisin kuin lavalla), halaus olisi ikään kuin "rikkonut" tämän linjan. Se olisi ollut liian vahva kontakti. Tai ehkä vahva on väärä sana, koska vahvaa kontaktia voi olla ilman sen järkyttävää fyysistämistäkin, mutta liian suuri ele kokonaisuuteen.

Hassua, miten sitä oppii. Ja äärimmäisen kiinnostavaa nähdä, miten oma teksti taipuu kuvalliseen muotoon.


Olen myös kirjoittanut puhtaaksi Addiktiota. Vasta n. 60 liuskaa kirjoitettu, menen muistaakseni luvussa 13. Huhhuh. Pinosta editointi on erittäin puuduttavaa, mieluummin korjaisin suoraan tekstiin, mutta silloin tuntuu, ettei näe tekstiä samalla tavalla. Uuteen tiedostoon kirjoittaminen auttaa lausetasolla paljonkin. Minulla on pahana maneerina erinäiset täytesanat (on ehkä käynyt ilmi myös blogista) ja niitä on putoillut pois aika rankalla kädellä. Tahtoisin tämän kierroksen olevan jo ohi, jotta pääsisin seuraavaan, kajoamaan alatekstiin ja siihen tärkeään kysymykseen, johon sain itsestäni jo vastauksen

Haluan kuitenkin tehdä kunnolla. Yritän tehdä rauhassa, vaikken malttaisi. Tätä kierrosta tuskin tarvitsee enää viivyttää, uudelleen kirjoittaminen on hidasta muutenkin. Ensi viikolla olen menossa taas Orivedelle, viikon kestävälle draaman kirjoituskurssille. Työstän siellä todennäköisesti toista lyhytelokuvaa, jota ajattelin jossain vaiheessa tarjota Ylelle tai sitten pitkää elokuvaa, mutta se on vähän pidempi tie (hehheh). Tarvitsisin siihenkin varmasti pidemmän ajan, tilaa, tunteja. Ehkä samanlaista kurssia kuin Orfeus. Ajattelin kuitenkin ottaa myös printatun version Addiktiosta mukaan, jos joku ilta liikenisi aikaa myös jatkaa editointia siltä osin.

Kaikkea kivaa kumminkin edessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti