perjantai 25. elokuuta 2017

Minusta tulee sanataideohjaaja (+ pientä Addiktio-asiaa)!

Moikka!
Palautteet luettu, kirjoitusvirheet ja pari muuta kohtaa korjattu.

Korjasin Addiktiosta kohdat, jotka oli merkitty korjattaviksi, kokeilin muutamat eri versiot, luin läpi ja korjasin samalla myös matkalla sattuneet kirjoitusvirheet. Nyt tekstin tulisi taas levätä n. kuukauden (ohjaajamme Orfeuksessa todella yrittää opettaa minulle kärsivällisyyttä, hahah). Sen jälkeen uusi läpiluku, korjaukset, jos korjattavaa vielä ilmenee ja todennäköisesti sen jälkeen kässäri lähtisi kohti kustantamoita.

Mutta sitten asiaan...

Studio Orfeus minun osaltani päättyi. Matka jatkuu kuitenkin kohti uutta, sillä pääsin Kirjan talon järjestämään sanataideohjaajan koulutukseen! Koulutus on Kirjan talolla ensimmäinen laatuaan ja järjestetään taas monimuoto-opetuksena, lähipäiviä on n. 3 viikon välein. Opiskelu siellä alkaa syyskuussa, jännittää ja hirvittää, mutta mielenkiintoista nähdä, mitä he saavat siellä minusta - ja mitä saan itsestäni - irti.

Ensimmäinen lyhytelokuvanikin (harrastelijatason teos) "Vellamon tytär" pääsi Baltic Herringin lyhytelokuvakilpailun "non-professional" -kategorian finaaliin! Emme voittaneet mitään, mutta se ei oikeastaan haittaa. Hirvittävän nopealla aikataululla (n. 3 päivää) tehty, kolme minuuttinen stoori kuitenkin saatiin ajoissa kasaan, osallistuttua kilpailuun ja finaalisijoitus on mielestäni tässä vaiheessa todella hieno juttu. Odotukset eivät olleet suuret, sillä tämä oli ensimmäinen koskaan kuvan muotoon saatettu kässärini ja pelkästään se oli jo siisti kokemus. Hymyillen siis eteenpäin.

Pian olisi aika jatkaa Merenpojan kanssa, mutta irrottautuminen Addiktiosta on osoittautunut haasteellisemmaksi kuin odotin. Sukeltaminen uuteen, vielä aivan hemmetisti työtä vaativaan raakaversioon tuntuu miltei mahdottomalta, kun olen edelleen niin kiinni Addiktiossa, enkä ole vielä saanut lähetettyä sitä pois jaloista ja eteenpäin. Myös työn määrä pelottaa. Ihan samanlaista remonttia se tuskin tarvitsee kuin Addiktio, mutta laajalti syventämistä niin maailman kuin henkilöhahmojen osalta, terävöittämistä, rakenteen korjaamista...ja on siellä varmasti kokonaan roskiin lentäviäkin palasia.

Tänään ajattelin kuitenkin pitää hyvillä mielin vapaapäivän.

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon! Kuinka pitkä koulutus on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kirjan talon koulutus on n. vuoden mittainen, syyskuu-toukokuu. :)

      Poista