torstai 11. tammikuuta 2018

Merenpojan remontti + hylsy

Moi!
Raakaversio nro 2.

Gummerukselta napsahti automaattihylsy. Ei siitä sen enempää.

Merenpojan remontti on käynnistynyt. Etenen huomattavasti hitaammin kuin aikaisempien proggisten kanssa, kasassa on vasta n. 15 liuskaa. Dialogi sai tekstistä enemmän tilaa, samoin reaalimaailma. Tuntuu, että olen vihdoin löytämässä myös reaalimaailmaan jotain kiinnostavaa. Kävipä niinkin, että osa merenalaisen maailman henkilöistä löysi vastineita päählön "normaalimaailmasta". Vielä en ole edes päässyt tähän toiseen maailmaan.

Tarinasta on todellakin tulossa erilainen kuin ensimmäinen versio. Aloitin surutta kokonaan alusta tyhjään tiedostoon, henkilöhahmot ovat jäljellä, mutta on heissäkin muutoksia. Kuitenkin tuntuu hyvältä kirjoittaa kokonaan uutta, pohjasuunnitelmasta voi kuitenkin napata tarpeellisia juttuja, jos siltä tuntuu. Aivot tuntuivat olevan niin tukossa, että uuden materiaalin kirjoittaminen itse asiassa auttaa enemmän kuin vanhan editointi - jumi ei tunnu enää niin pahalta. Järjestelen ajatukseni ja koko käsikirjoituksen uudestaan, ehkä siinä vaiheessa jumi on jo poissa.

Koko kuvio on kuitenkin vinksallaan. Eikä se välttämättä ole huono juttu. Uutta tosiaan kaipasin. Nyt lähinnä mietin, mitä säilyttää vanhasta. Kill your darlings, teurastan niitä nyt urakalla. Oikeastaan niiden teurastaminen tekee tällä hetkellä todella hyvää. Vapauttavaa, suorastaan.

Merimaailmaankin on varmasti tulossa muutoksia näillä raameilla. Täytyy pohtia, väännellä ja käännellä ja kehitellä. Mutta ainakin näin 15 liuskan jälkeen tuntuu, että uutta on näkyvissä ja löydettävissä. Vielä kun uskaltaisin uskoa siihen, että tämä kannattaa. Tahmeus ja jumitusahdistus alkaa kuitenkin pikkuhiljaa helpottaa, joten on tämä ainakin kirjoittaja-minälleni hyväksi.

P.S. Naputin tässä yhden lyhytelokuvankin kahvista. Mukava välityö, pysyy vähän kosketus draaman kirjoittamiseenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti