keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Sanataideohjaamisen akatemia - 8. lähitapaaminen (+ Merenpoika)

Ciao!
Printtasin vihdoin Addiktionkin.

Tällä viikolla vuorossa on elämäkerrallinen kirjoittaminen ja siihen liittyvät menetelmät. Kävimme läpi aiheeseen liittyvää sanastoa ja pääsimme tällä kertaa myös tekemään paljon harjoituksia itse. Olin aina ajatellut, ettei omaelämäkerrallisuus ole juuri minun juttuni, rajasin sitä ehkä liian tiukkaan "pelkäksi todeksi", mutta harjoitukset olivat superhauskoja ja melkein tekisi mielikin repäistä ja kirjoittaa jotain lähes täysin totuuspohjaan perustuvaa. Pienenä salaa unelmoin, että minusta kirjoitettaisiin elämäkerta. Hahah.

Keskustelimme myös lukemastamme, mikä liittyisi aiheeseen. Yläasteella minulla oli aika pitkäkin jakso, kun kahlasin lähinnä läpi elämäkertoja. Tuli luettua niin Helvettiin ja takaisin (Marilyn Manson), Nancy (Nancy Spungen, teini-minäni lempikirja) kuin Heavier than Heaven (Kurt Cobain). Unohtamatta Vasen jalkani -teosta (Christy Brown). Myös Huumeasema Zoosta pidin kovasti. Lähinnä mentiin sillä, että mitä rankempi ja synkempi, sitä parempana sitä pidin. Tai siltä ainakin näin jälkeenpäin vaikuttaa. Olen aina rakastanut raadollisia ja synkkiä tarinoita, tykkään niitä kirjoittaakin, mutta väitän, että olen viime vuosina löytänyt itsestäni myös vähän komediaan tai pehmeämpiin tarinoihin mieltyvän puolen.

Merenpojan remontti jatkuu. Ja jopa vähän edistyy. Sunnuntaina oli kurssitapaaminen Vantaan Sanataidekoululla ja kyllä se aavistuksen potki eteenpäin. Lähdin tunnille karmeassa ärsytystilassa, palasin sieltä vähän jo rauhoittuneena. Tajusin pieniä asioita, joista lähteä liikkeelle. Olen kirjoittanut muutaman liuskan, n. 30 muistaakseni nyt kasassa. Henkilöhahmot alkavat rakentua, mutta ovat myös muuttuneet. Juontakin on pienesti pohdiskeltu. Tämän hetkisenä ongelmana on lähinnä se, ettei merimaailmassa juuri tapahdu mitään. Dialogi täyttää koko paperin, varsinkin kahdenkeskiset keskustelut (niitähän piti vähän varoa...). Tämä on kuitenkin tapani tutustua henkilöhahmoihin, repliikit paljastavat yllättävän paljon. Mietin tuota maailmaa muutenkin enemmän läsnäolon kuin hurjan tapahtumaketjun maailmana. Mutta jotain actionia tulisi olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti