lauantai 2. kesäkuuta 2018

Baltic Herring -lyhytelokuvakilpailu vol. 2 + kustantamoasiaa

Hei!
"Osoite: Itämeri" (2018).

Tänään (= eilen) oli taas vuoro osallistua kansainväliseen Baltic Herringin -lyhytelokuvakilpailuun. Koottiin kolmen hengen työryhmä, kasattiin lyhytelokuva n. 1-2 päivässä kokonaisuudessaan (tiistaina kuvattiin lähes kaikki purkkiin, perjantaina oli deadline, välissä äänitettiin, editoitiin jne). Viime vuoden finalistit, minä mukaan lukien, löytyvät vielä Baltic Herringin kilpailusivulta (Vellamon tytär -fiktio pääsi non-professionals -kategorian finaaliin, vaikka sekin tehtiin n. viikossa ja nollabudjetilla!). Nyt oli todellakin kiire ja parantamisen varaa olisi ollut, olisimme pystyneet huomattavasti parempaan, jos aikaa pallotella ideoita ja kuvata matskut useammalla kuin yhdellä otolla olisi ollut, mutta aikapaine toisaalta sai aikaan jotain hassuakin - ainakin todistettiin itsellemme, että tämäkin on mahdollista!

Tällä kertaa ideoimme yhdessä, emme edes kirjoittaneet varsinaista käsikirjoitusta, vaan läksimme suoraan kuvaamaan. Itse pyörin lähinnä kameran edessä, muu porukka hoiti taustahommat. Jos haluaa, valmiin tuotoksen voi kurkata tästä: Osoite: Itämeri.

Lohdutti kyllä kirjoitusjumia, sai tehdä jotain luovaa ja valmistakin tuli. Kilpailu sinänsä myös oli hauska ajatus, vaikkemme Silakka-Oscaria odotakaan.

Loppuun vähän kustantamouutisia: Robustokselta on todennäköisesti tulossa muutaman viikon sisään kommenttia Addiktiosta. Sivuilla mainittu 5kk on kulunut, laitoin kohteliaan kysymyksen, onko käsikirjoitusta ehditty vielä kurkata (uudenvuoden aikaan käydystä keskustelusta rohkaistuneena uskaltauduin, sillä oikeasti odotan vastausta, esim. Tammelta en sitä koskaan saanut). Minulle vastattiinkin nopeasti, että kässäri on vielä luettavana ja jonkin aikaa tulisi vielä odottaa. Toivon kovasti sellaista kommenttia, ehkä kehitysehdotuksia, ainakin mainintaa, missä mättää, jos mättää ja mielellään jotain, mille voisin tehdä jotain ja tarttua taas editointiin. Pelkän aiheen tai tyylin vuoksi torppaus tuntuu ikävältä, kun sitä on aika nollapisteessä silti. Ylipäätään tästä kustantamosta on jäänyt hyvä mieli jo tässä vaiheessa, vaikkei käsikirjoituksesta kiinnostuttaisikaan. On tuntunut hyvältä, kun saa vaihteeksi vastauksia ja saa myös keskustella ilman automaattivastauksia (jotka aina sattuvat, vaikkei niistä voi päätellä oikeastaan mitään).

Palaillaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti