torstai 6. joulukuuta 2018

Toka tiivistys- ja remonttikierros käyty (Addiktio)!

Mooooi!
Tadaa. Melkein sata liuskaa pisimmästä versiosta pudonnut pois.

Flunssa jonkun verran jarrutti tätä kierrosta, vieläkin pienessä flunssassa postailen. Muutaman päivän olin kokonaan koskematta kässäriin, mutta aivot raksutti ja tulihan se uniinkin. Tällä kierroksella isoin homma oli remontoida alku, mitä tein jo viime viikolla. Sitten vähän miljöökuvausta ja kerrontaa lisää väleihin, typojen korjailua, aikajanan fiksailua (pidensin aikaväliä, olin ensin ajatellut asioiden tapahtuvan pienemmällä välillä, mutta se ei istunut enää) jne.
Istutusten lunastusta. Muutaman kohtauksen tarkempaa korjailua. Sen sellaista.

Nyt liuskoja on kässärissä sellaiset 211. Ei se edelleenkään lyhyimmästä päästä ole, mutten ole varma, paljonko pystyy enää tiivistämään.

Miljöökuvausta on edelleen niukasti. Yritin sitä lisäillä, mutta pyrin myös ottamaan kaiken turhan pois. Lauseita, sanoja, virkkeitä putosi edelleen matkasta. Yritän jättää vain oleellisen, tarpeellisen. Elokuisessa palautteessa pohdittiin koulun osuutta. Pyrin sitä lisäämään, rakentamaan tarkempaa kaarta, mutta senkin osuus on edelleen aika pieni. Voisi olla hyvä antaa sille enemmän tilaa, mutten tiedä, miten tähän tiiviiseen pakettiin se istuu, sillä päähenkilöni ei koulussa loppujen lopuksi kauheasti aikaa vietä (vaikka olisi ehkä syytä). Mutta jätän pohdintaan.

Myös ensimmäisen luvun loppu mietityttää. Haluaisin siihen paremman odotuksen tulevaan, en ole vielä keksinyt. Ehkä on hyvä jättää kässäri hetkeksi lepäämään ja lukea myöhemmin taas toivottavasti uusin silmin läpi.

Taidan jatkaa Linnan juhlien tuijottelua, olihan telkkari päällä tässä editoidessakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti