lauantai 11. toukokuuta 2019

Lepoa, lepoa ja (vielä kerran) lepoa

Hei!
Kävelyt jeesaa.

Blogin puolella oon pitänyt aika rankasti hiljaiseloa. Tähän on ihan syykin, nimittäin se, että olen enimmäkseen pitänyt taukoa editoinnista. Jotain olen välillä tehnyt, mutten ole saanut aikaiseksi sellaista jälkeä, mihin pyrin. Suunnitelmissa olisi pitää vähän pidempäänkin editointitaukoa.

Pitäisi putsata päätä ihan huolella.

Siinä vaiheessa, kun kaikki ennen rakastamasi aiheuttaa paniikkia, olet jatkuvasti väsynyt, kroppa oireilee ja vapaapäivinä huomaat ajattelevasi, miten voisit maksimoida rentoutumisesi niinä päivinä, että jaksat seuraavan viikon, taidat olla asian ytimessä.

(Sinänsä hassua, että yksi käsikirjoitukseni about käsittelee aihetta ja tajusin sen vasta tässä vaiheessa, raakaversiosta on jo aikaa.) 

Olen ilmeisesti (taas) siinä pisteessä, että olen tehnyt liikaa. Vielä olisi tehtävää ennen pidempää lomaa, joten yritän pitää ylimääräiset tekemiset minimissä. Se koskee myös kirjoittamista (nyt ei ole tiedossa tiukkoja deadlineja). On vaikea luoda, jos ei pääse rentoon tilaan. Varsinkin editointi vaatisi rankempaa duunia ja ajattelua (muut käsikirjoitukset paitsi Addiktio ovat siinä vaiheessa, että niiden kanssa todellakin tulisi saada avattua lukkoja ja pohtia tekstiä joka kantilta) ja se ei nyt onnistu. Vapaapäiviä on, lepo olisi teoriassa mahdollista, mutta huomaan suorittavani myös lepäämistä. Tästä pitäisi päästä irti ja yritän keskittää energiani nyt siihen - oikeaan, todelliseen rentoutumiseen. Ajattelen helposti tällaisina päivinä, että: "En tehnyt tänäänkään mitään hyödyllistä!" ja se ei nyt oikein toimi. Yritänkin tsempata itseni päinvastaiseen: "Teenpäs kaikkea epähyödyllistä tänään!" Tämän voisi tulkita niinkin, että on lupa tehdä myös niitä "epähyödyllisiä" juttuja ilman aikatauluja, deadlineja, vaatimuksia. Myös omista vaatimuksista olisi hyvä päästä irti.

Palaillaan taas. En missään nimessä ole lopettamassa kirjoittamista enkä tätä bloggailua aiheesta, nyt on vain pienen tauon paikka. Muistattehan tekin levätä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti