Minä, huhtikuu


Täällä kirjoittelee tyttö huhtikuisen nimimerkin takana.
(Kuva: Sanna Hagelberg)

Olen -92 syntynyt nuori nainen. Unelma kirjailijan ammatista syttyi sisälläni ala-asteen kolmannella luokalla.

Olen satuillut pienestä saakka, kuten varmasti moni kirjoittamisen pariin päätynyt. Tosissani aloin pyrkiä haaveitani kohti lukiossa. Ensimmäisen novellin lähetin kustantamoihin joskus tuolloin, mutta koska minulla ei ollut kasassa kokoelmaa, siitä ei senkään takia kiinnostuttu. Eikä varmaan muutenkaan, jos totta puhutaan. Selittely, ah, mikä ihana synti.

Pitkään toivoin itsestäni kuitenkin enemmän näyttelijää kuin kirjailijaa. Teatteriharrastusta on takana eri muodoissa varmaan enemmän kuin osaan laskea, mutta vakituisesti olen harrastanut n. kymmenen vuotta. Pidin pitkän tauon keskittyessäni enemmän kirjoittamiseen, mutta 2016 syksyllä alkoi uusi retki tämän taidelajin parissa. Ja onneksi alkoi!

Kuva: Thua Aalto

Vuonna 2014 löysin Oriveden Opiston Studio Orfeus -linjan, jossa editoidaan omaa romaaninraakiletta kuntoon tavoitteena saada se julkaistuksi. Tämä on ehkä kaikkein paras juttu, mitä tähän mennessä on kirjoittamisen saralla sattunut, koska sieltä on tarttunut oppia mukaan enemmän kuin osasin toivoakaan! Linjan ansiosta uskaltauduin myös aloittamaan korkeakouluihin hakuprosessin, joka jatkuu edelleen.

Vuonna 2017 tulin toiseksi Helmet-kirjastojen kahden lauseen kirjoituskilpailussa, fantasia-kategoriassa. Kaksi lausettani on luettavissa täältä: KLIK!
Samana vuonna myös ensimmäinen, harrastelijamuotoinen lyhytelokuvani "Vellamon tytär" pääsi kansainvälisen Baltic Herring short film competitionin finaaliin (non-professionals -kategoria).
Kilpailun finalistit: KLIK!
Vellamon tytär -lyhytelokuva: KLIK!
Myös toinen lyhytelokuvamme, "Osoite: Itämeri" (2018) pääsi Baltic Herringin finaaliin.
Osoite: Itämeri -lyhytelokuva: KLIK!

Ja helmikuussa 2019 allekirjoitin vihdoin kustannussopimuksen tulevasta esikoisromaanistani, joka täällä kulkee enimmäkseen työnimellä Addiktio.

Kuvat: Tarja Kinnunen

Teksteissäni toistuu osin samat teemat, vaikka ne ovatkin keskenään varsin erilaisia. Nuortenromaaneja tai muuten nuorille suunnattuja suurimmaksi osaksi. Kehitystarinoista olen erityisen kiinnostunut. Ja niin sanotuista "rankoista" aiheista, vaikken niitä itse ehkä sellaisina näekään.

Opiskelin sanataideohjaajaksi Turun Kirjan talolla ja nykyisin ohjaan työkseni mielenterveyskuntoutujia niin sanataiteen kuin improvisaatioteatterin saralla.

Siinäpä lyhyesti tästä hääräilijästä. Mukavia hetkiä blogini parissa!

5 kommenttia:

 1. Sait uuden lukijan! ;) Ihana ulkoasu sun blogilla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liityn tähän "omituisten otusten kerhoon" ihan miälelläni! ;)

   Poista
 2. Hienoa että sulla on ollut niin kannustavia opettajia! :D Kuulostaa kovin tutulta tuo improtekniikka. Oikeastaan mulla on vähän sellainen kirjoitusfilosofia, että jos tuntee hahmonsa tarpeeksi hyvin kun alkaa kirjoittaa, niin ne elävät sen tarinan ihan itse, eikä etukäteen suunnittelemalla saa aikaan kuin riitaa hahmojen kanssa, kun ne alkavat kuitenkin elää ihan omaa elämäänsä. :) "No surprise in the writer, no surprise in the reader" vai miten sitä sanotaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, haha! Mutta tosiaan, ilman niitä kannustavia opettajia tuskin olisin tällä tiellä - tai mistä sitä tietää ;)

   Poista